Elite Art Gallery

banner-weshopart

 

  I Color the World with My Eyes

În perioada 29 – 30 august, Elite Art Gallery în colabI color the world with my eyes- ROXANA ENE 29_30 AUG 2016orare cu Help Autism și cu artista Roxana Ene vă aşteaptă la expoziţia de artă colaborativă cu titlul “I Color the World with My Eyes”.

Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 29 august, începând cu ora 18.30. În cadrul evenimentului de deschidere participanților li se pregătește o surpriză artistică și un moment muzical de excepție. Expoziţia reuneşte o serie de lucrări reprezentative, în stilul consacrat al Roxanei Ene, realizate de artistă alături de copii cu dizabilităţi. Folosind tehnica artei colaborative, Roxana Ené reuşeşte să interpreteze desenele abstracte ale micilor artişti speciali şi să ne aducă pe toţi cu un pas mai aproape de mintea şi sufletul lor. Prin sintetizare plastică și talent, Roxana Ené “traduce” pentru privitor fragmente din sufletul copiilor cu autism, iar sufletele lor sunt vesele, complicate şi pline de culoare.

 

Roxana Ené s-a născut în 1962 în Bucureşti, s-a stabilit în Germania, unde a urmat cursuri de artă şi scriere creativă şi a experimentat mai multe mijloace artistice (literatură, desen, tehnică embossing, fotografie).

Din 1996 şi-a dezvoltat propriul stil caligrafic (ROXYGRAPHY ©) care a devenit un element important de compoziţie în majoritatea lucrărilor sale artistice.

În 2007, Roxana a început să lucreze la conceptul unic ROXY& KIDS ART©, un stil inovativ de artă colaborativă cu şi pentru copii, cu rol terapeutic, bazat pe metamorfoză şi sinestezie, doi ani mai târziu, în proiect alăturându-i-se şi fiul sau Alexander (ilustrator). Una dintre lucrările artistei “Queen Kira” realizată de Roxana şi Alexander Ené împreună cu Tomi, un băieţel autist de 6 ani a intrat în Colecţia Regală Britanică în 2013.

“Colaborarea cu copiii de la egal la egal, îi ajută să-şi întărească încrederea, fapt atât de important. În accepţiunea copiilor, creaţiile lor sunt la fel de valoroase ca ale noastre – de fapt, chiar aşa sunt “ – mărturiseşte artista Roxana Ené.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 29-30 august 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

 


Testimoniale

Proiectul “Suvenir de București – De la nostalgii interbelice la obiect contemporan” mi-a oferit prilejul de a deosebi suvenirul…de oriunde ca reflex turistic al trecerii grăbite, de acel suvenir – amintire – memorie, ca proces, el însuși creator de valori, și totodată, prin tematica sa generoasă, mi-a dat ocazia regăsirii unor “daruri” uitate, neprețuite și neglijate în chip proletcultist.
”Cătălin ”arhitect